Στηρίξαμε στην πράξη το ΕΣΥ και στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συναντήσεις με τη Διοίκηση και εκπροσώπους του Συλλόγου των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ) στο Ίλιον είχε η Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο των επισκέψεών της σε δομές υγείας του ΕΣΥ, τη στήριξη των οποίων με σύγχρονα μηχανήματα, χρηματοδότησε με 41 εκατομμύρια η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής.

Το σπουδαίο και αναντικατάστατο έργο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης χρειάζεται στήριξη από την Κυβέρνηση γιατί τα προβλήματα της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης, των υποδομών επιδεινώνονται με ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει κάνει τις επιλογές της. Στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, την εμπορευματοποίηση της υγείας, τη διάλυση του ΕΣΥ. Η παρουσία μας σήμερα εδώ, στο ΕΚΑ, σηματοδοτεί τη στήριξη του ΕΣΥ, τον τρόπο που μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και των υγειονομικών που η Κυβέρνηση χειροκρότησε στην πανδημία και σήμερα εμπαίζει. Μαζί ορθώνουμε τείχος προστασίας κατά της ιδιωτικοποίησης της υγείας”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, που συνοδευόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Κουρουμπλή, συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΕΚΑ, Ν. Ψαρρό, τη Διοικητική Διευθύντρια, Αθ. Μπόλλη, τον Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Θ. Βίγλα, το στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, Γ. Χριστάκη καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων, Γ. Παλίδη, τον Γενικό Γραμματέα Στ. Κολοβό, τον Ταμία, Γ. Τασούλα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τη Διοίκηση του ΕΚΑ βρέθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του μοναδικού, δυστυχώς, Κέντρου Αποκατάστασης στη χώρα, καθώς η πορεία εγκατάστασης των μηχανημάτων, την αγορά των οποίων χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής. Ένα από αυτά που έχει εγκατασταθεί, το σύστημα ρομποτικής τεχνολογίας, εφαρμοζόμενο στο άνω άκρο (κόστους 100.000 ευρώ), επισκέφθηκε η Ρένα Δούρου.

Σημειώνεται ότι έχει καθυστερήσει και εκκρεμεί η εγκατάσταση των υπόλοιπων, κρίσιμων τεσσάρων μηχανημάτων, μεταξύ τους κι ενός υπερηχοτομογράφου, προϋπολογισμού 35 χιλιάδων ευρώ.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων, τέθηκαν τα ζητήματα της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων, όπως νευρολόγου, καρδιολόγου, κα, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των υποδομών. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι έθεσαν το καίριο πρόβλημα της δυσχερούς πρόσβασης στο ΕΚΑ των ατόμων με αναπηρία με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τέλος στη συνάντηση αναδείχθηκε ένα κρίσιμο ζήτημα. Εκείνο της σοβαρής υποστελέχωσης του Κέντρου ΗΝΙΟΧΟΣ/ΕΚΑ, του μοναδικού πανελλαδικά πρότυπου Κρατικού Κέντρου Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (ορθοπεδικά, νευρολογικά) και το οποίο απευθύνεται σε υποψήφιους οδηγούς με κινητικά προβλήματα που πρόκειται να βγάλουν για πρώτη φορά δίπλωμα οδήγησης, σε όσους κατέχουν ήδη δίπλωμα και απέκτησαν κινητικά προβλήματα, κ.α..

Τη Ρένα Δούρου συνόδευαν οι: Κώστας Βίτσας, Περιφερειακός Σύμβουλος, Κώστας Κάβουρας, Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Αθήνας, Σούλης Τσακανίκας, Γραμματέας 1ης ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιλίου, τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φ. Καρυστινάκη και Μ. Ρουμανέα και από το Συντονιστικό της Δύναμης Ζωής, ο Κ. Μπούκας.

Share This