Τηλεδιάσκεψη για την ανάγκη άμεσης υπέρβασης των καθυστερήσεων που σημειώνονται, με ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας, στο θέμα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, οργανώθηκε την Πέμπτη, 22/4, με πρωτοβουλία των Δημάρχων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, κκ Δ. Κάρναβου και Αν. Ευθυμίου, και τη συμμετοχή, πέραν των Δημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Θ. Μελίστα, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, κ. M. Αντωνάκου, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας, κ. Λ. Λασκαρίδη, της Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Καλλιθέας, κ. Β. Μαργαρίτη, του πρώην Δημάρχου Καλλιθέας, πρ. Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Κ. Ασκούνη, του Δημοτικού Συμβούλου Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Μπ. Μπιλίνη. Από την πλευρά της Δύναμης Ζωής μετείχαν η επικεφαλής της παράταξης, Ρένα Δούρου καθώς και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Χρ. Καραμάνος, Β. Βερελή και Κ. Λογοθέτη.

Στην εποικοδομητική συνάντηση διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων στο κορυφαίο θέμα της άμεσης δημοπράτησης της Β’ Φάσης των έργων στον Φαληρικό Όρμο για την δημιουργία του οικολογικού πάρκου που θα ενώνει την πόλη με την θάλασσα. Ένας στόχος που αποτελεί πάνδημο αίτημα των κατοίκων των δύο δήμων αλλά και ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής, το οποίο όμως δεν υλοποιεί η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Εκφράστηκε η κοινή αγωνία για την καθυστέρηση αυτή, η μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει με το νέο τείχος που έχει υψωθεί από τα μπάζα που συσσωρεύονται στο παραλιακό μέτωπο και το πότε επιτέλους αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία του νέου αναγλύφου της περιοχής.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να χρηματοδοτήσει τη Β’ Φάση είτε από ίδιους πόρους είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά την Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα σημειώθηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη ταχύτατης ολοκλήρωσης των έργων της Α’ Φάσης και κυρίως εκείνων που αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία.

Τέλος, η Ρένα Δούρου ζήτησε από τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Συμβουλίων να ετοιμάσουν ένα κοινό σχέδιο για το καταστατικό του Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος πρέπει να συσταθεί έγκαιρα και να αναλάβει την ευθύνη για την λειτουργία και την συντήρηση του χώρου.

Share This